MÚSICS/Musicians

_MG_2031
MAYTE ABARGUES – flauta -

_MG_2054 Comença els seus estudis a la S.M. “La Artística” de Bunyol i posteriorment els finalitza amb Matrícula d’Honor i Premi “Fi de Carrera” al Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València. Ha rebut clases de Juana Guillem, José Sotorres, Mª Antonia Rodríguez, Manuel Guerrero i Benoit Fromanger entre d’altres.Guanyadora dels concursos “Ciutat de Xàtiva” (1998 i 2002), “Luis Ayllón” (1998) i concurs de flautes de Sant Sebastià (2000).

Ha estat professora de flauta del Conservatori “San Rafael” de Bunyol i dels cursos d’estiu de l’Artística de Bunyol. Ha estat membre de la Jove Orquestra Valenciana i de l’Orquestra del Conservatori “Joaquín Rodrigo” de València. Membre dels grups de cambra “Flauta Màgica” i fundadora del quartet “Ananda” i el quintet “Lluís Vives”. Ha col·laborat amb les orquestres Nacional d’Espanya, Radio Televisió Espanyola, “Ciudad de Málaga”, Simfònica de Bilbao, “Ciudad de Oviedo”, Simfònica Europea Mediterrània, Filharmònica de Madrid , “Reina Sofía” i Orquestra de València.

Des de l’any 2000 és Professora Ajudant de solista de flauta i flautí de l’Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma”.

mayte@quintetlluisvives.com

SÍLVIA INSA – clarinet -

_MG_2060Neix en 1977 a Cocentaina (Alacant). Comença els seus estudis musicals al seu poble i posteriorment al Conservatori Superior de Música “Óscar Esplà” d’Alacant amb el professor Francisco Florido on obté Matrícula d’honor i Premi Extraordinari Fi de Carrera en clarinet i música de cambra. Amplia estudis de clarinet amb els professors Joan Enric Lluna , Josep Vicent Herrera, Josep Fuster, Pascal Moragues, Alfred Prinz i de clarinet baix amb Henry Bok. També ha estat membre de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana (JORVAL) i de l’Orquestra Simfònica de l’Horta Nord (València), alhora que ha estat membre col·laboradora de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE).

Entre els premis obtinguts cal destacar: Primer Premi al V Concurs Nacional de Joves Intèrprets “Ciutat de Xàtiva” (2001) , Primer Premi al IV Concurs d’Intèrprets Solistes de Villar del Arzobispo (1999) , Segon Premi al I Concurs Nacional “Ciutat de Xàtiva” (1997) , Premi Euterpe de la Música 2002, finalista al Concurs Internacional de Quintets de vent “Henri Tomasi” 2011 (Marseille), com també el Segon Premi al Concurs Permanent de Juventudes Musicales de España (1999). Va estar becada per la “Caixa de Catalunya” mitjançant els Cursos Internacionals de Torroella de Montgrí (Girona), actuant al Festival Internacional de Música d’aquesta ciutat.

Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya(OBC) , amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (Palau de les Arts Reina Sofia) , i amb la Simfonieta Portaferrada-Peralada (orquestra resident del Festival de Peralada). Dins l’àmbit pedagògic, és professora a l’Escola Municipal de Música d’Andratx (Mallorca).  És membre del Quintet de Vent “Lluís Vives” des de l’any 2009.

Des de l’any 2000 és Professora Assistent de solista de clarinet i clarinet baix de l’Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma”.

silvia@quintetlluisvives.com

JOSÉ TATAY – fagot -

_MG_2083Nascut a València, comença els estudis de fagot al Conservatori de la mateixa ciutat amb José Enguídanos, i obté el Títol Superior de Fagot amb Menció Honorífica.

Posteriorment realitza cursos de perfeccionament amb els professors Enrique Abargues, Sergio Azzolini i Marco Postinghel.

L’any 1998 guanya amb el quintet de vents “Psicofoníes” el concurs “Art Jove” en la modalitat de música de cambra organitzat pel Govern Balear i l’any 2011 resulta finalista al Concurs Internacional de Quintets de vent “Henri Tomasi” (Marseille).

Ha estat membre fundador del quartet “Ananda” i dels quintets de vent “Psicofoníes” (amb el que ha estrenat diverses obres de compositors mallorquins), Image Ensemble i “Lluís Vives”.

Ha segut professor de fagot dels conservatoris “San Rafael” de Bunyol i del Conservatori Professional de les Illes Balears, a més de professor de repertori orquestral de fagot del Conservatori Superior de les Illes balears.

Ha col.laborat amb l´Orquestra Simfònica de Galícia , amb l’Orquesta Simfònica de Radio Televisió Espanyola i amb l´Orquestra de València.

Des de l’any 1995 és Professor Solista de Fagot de l’Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma a més de Professor de Ioga de l’escola Sivananda Vedanta de l’Índia.

joseptatay@quintetlluisvives.com

CARLOS FORTEA – oboè –

_MG_2068Neix en 1982 a Benaguasil (València), on comença els seus estudis al Centre Instructiu i Cultural Unió Musical de Benaguasil amb Lluís Calaforra i Vicent Sanchis. Posteriorment, continua els seus estudis al Conservatori Superior de Música de Castelló amb Vicent Llimerà on aconsegueix l’any 2001 el Títol Superior d’oboè amb les màximes qualificacions i Menció d’Honor Fi de Carrera. Aquest mateix any és admès a la càtedra d’oboè a l’Escola Superior de Música Reina Sofía on amplia els seus estudis sota la supervisió de Hansjorg Schellenberger i Víctor Manuel Anchel, essent becat per la “Fundació Albéniz”.

Carlos Fortea Balaguer ha participat a més en lliçons magistrals amb Ingo Goritzki, Gordon Hunt, Dominic Wollenweber, Alex Klein, Lothar, Antonio Faus i Emmanuel Abbul.

Ha colaborat amb l’Orquestra de Cambra Freixenet, l’ Orquesta Nacional d’ Espanya, Orquestra de Córdoba, Orquestra d’ Extremadura i amb el Grup Instrumental de València.

Ha col·laborat amb directors com Antoni Ros Marbà, Enrique García Asensio, Jesús López Cobos i Victor Pablo Pérez entre d’altres. És membre del Quintet de Vent “Lluís Vives”, resultant l’any 2011 finalista al Concurs Internacional de Quintets de vent “Henri Tomasi” (Marseille)

Des de l’any 2006 és Professor Ajudant de solista d’oboè i corn anglès de l’Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma”.

carlos@quintetlluisvives.com

JOSÉ FRANCISCO FORTEA – trompa –

_MG_2049Neix a Benaguasil (València) en 1976, on comença els seus estudis al Centre Instructiu i Cultural Unió Musical de Benaguasil. Posteriorment estudia en el Conservatori Superior de música “Joaquín Rodrigo” de València , formant part de l’Orquestra Simfònica del Conservatori i obtenint el Títol Superior de Trompa amb les màximes qualificacions i la menció d’ honor a l’any 1997.

En 1997 és escollit com 1er trompa a l’ Orquesta Jove del Mediterrani, amb la que realitzarà una gira de concerts per diferents països de l’àrea mediterrània amb el mestre Michel Tabachnik.

L’any 1997 guanya la plaça de Professor de trompa a l’Orquestra Filharmònica de Màlaga on exerceix fins l’any 2000 passant a ser Professor de Trompa al Conservatori de la Comunitat de La Rioja.

Col·labora en diverses ocasions amb l’Orquestra de Córdoba, Banda Municipal de València i Banda Municipal d’Alacant. . És membre del Quintet de Vent “Lluís Vives”, resultant l’any 2011 finalista al Concurs Internacional de Quintets de vent “Henri Tomasi” (Marseille)

Des de l’any 2009 pertany a l’Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma” actuant com a Professor Solista i Assitent de Solista de trompa.

josefortea@quintetlluisvives.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>