BIOGRAFIA/Biography

El Quintet de Vents “Lluís Vives” neix al si de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. L’origen valencià dels seus integrants motiva el grup a retre homenatge a la figura de Joan Lluís Vives, l’humanista valencià per excel·lència, i una de les figures més importants de la cultura catalana dins l’Europa del Renaixement._MG_2046

Ideals de l’obra de Vives com la universalitat, respecte per tot tipus de cultures, amor a l’art i una nova pedagogia que faci la cultura més accesible a la gent inspiren el grup per crear un projecte pedagògic comú d’aproximació de la música de cambra de vent-fusta al públic. Impulsats per una visió diferent d’entendre la música i en concret el repertori de quintet de vent, aquestos cinc músics valencians es reuneixen com a agrupació professional, després de compartir una trajectòria paral.lela al sí de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears “Ciutat de Palma” . El repertori del Quintet de vents “Lluís Vives” comprén una selecció acurada, des d’una perspectiva jove i moderna, de totes les èpoques i estils, des del classicisme a les avantguardes.

El Quintet de Vents “Lluís Vives” dóna especial èmfasi a la música composada als segles XX i XXI, atorgant una major relevància als compositors de les Illes Balears i de l’àmbit de la cultura catalana en general i cercant apropar al públic els nous llenguatges de la música contemporània i d’avantguarda. Al mateix temps, també inclou dins el seu repertori música clàssica i romàntica, oferint a l’oient interpretacions basades en criteris historicistes.

Pel que fa a la tasca pedagògica de difusió de la música de cambra, el grup ha adaptat diferents programes per ser interpretats davant alumnes en formació escolar, cercant que els concerts, a més de divertits, compleixen una funció educativa.

EL QUINTET

L’origen del quintet el trobem a l’any 2009 dins del nucli de l’Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma”. L’any 2011 el Quintet va resultar finalista al 6è Concurs Internacional de quintets de vent “Henri Tomasi” de Marsella (França), única competició en el món dedicada exclusivament a aquesta formació. Aquest reconeixement converteix al Quintet Lluís Vives en una de les principals i més prestigioses formacions de vent espanyoles.

_MG_2095Els components del Quintet Lluís Vives han estudiat a França , Alemanya, Austria, Italia , Regne Unit i Espanya amb professors de gran prestigi com ara S. Azzolini, J.E.Lluna, B. Fromager, H. Schellenberger i R. Vlatković. També han rebut consells d’excel.lents músics com ara Josep Burguera, Salvador Brotons, David Tomàs i Xesc Crespí. Han estat membres de les orquestres joves J.O.N.D.E., J.O.R.V.A.L., Orquestra Jove del Mediterrani i del Conservatori Superior de València. També han estat col.laboradors d’orquestres com Nacional d’Espanya, Radio Televisió Espanyola, “Ciudad de Málaga”, Simfònica de Bilbao, “Ciudad de Oviedo”, Simfònica Europea Mediterrània, Filharmònica de Madrid, Orquestra de València, Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i de la Comunitat Valenciana (Palau de les Arts Reina Sofia).

El Quintet Lluís Vives sol estar present amb assiduïtat en les temporades de cambra de Sa Simfònica, en les principals sales de concerts, cicles de música de cambra i Festivals més importants de Ses Illes Balears.

El repertori del Quintet de vents “Lluís Vives” comprén una selecció acurada, des d’una perspectiva jove i moderna, de totes les èpoques i estils, des del classicisme a les avantguardes.

Els cinc components del Quintet “Lluís Vives” són professors de l’Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma”.

_MG_2104

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>